Blogg

Ny familjemedlem

30.12.2015 11:35

I lördags flyttade en ny familjemedlem in, Papillonhanen Glittra's Nice Enough To Be A Star "Jackson". Han är en kille med stor personlighet, han är också en riktig clown.. :) Ska bli roligt att få följa med hans utveckling, vi ska se om han också blir en agilityhund eller om vi ska försöka oss på rallylydnad eller sök, det återstår att se... :)

Lena Danker föreläsning

16.11.2015 20:52

I fredags var jag på Lena Dankers föreläsning om hundens anatomi och rörelser. Det var verkligen intressant och kan rekommenderas! Det var så mycket annorlunda än när man satt i skolbänken och pluggade anatomin, visst lärde man sig där också men detta var annorlunda. Hon i princip förbjöd oss att skriva anteckningar, eftersom det ofta leder till att när hon ställer en svårare fråga så låtsas alla sitta och skriva... vilket är sant. :) Hon delade upp allt i enkla delar som är lätta att komma ihåg sen utan att ha det nerskrivet på ett papper, som man antagligen inte kommer att läsa ändå sen när man kommer hem. Vi började med grunden; Hundens typ, alltså om den hör till travande, galopperande eller krafttypen. och därifrån för att gå in mera ingående på de olika typerna och varför olika hundar är uppbygda på olika sätt. Det diskuterades också mycket om uppfödning överlag och varför vissa raser ser ut som de gör idag.

Jag tänker inte gå in mera på ämnet utan ni får så lov att själva gå på hennes föreläsning. :) Hon är verkligen bra att förklara och förenkla anatomin så alla förstår, hon är även en kvinna med färgstark personlighet och starka åsikter. Jag kan lova att fast man inte är intresserade av hundar skulle man ändå tycka att det är intressant.

Lovetails egen blogg.

09.11.2015 11:02

Här kommer ni att få läsa om bl.a vår vardag här på Kennel lovetails, kommer bli mycket hund, men konstigt vore det väl vara annars. :) Bloggen kommer att vara på svenska, eftersom det är mitt modersmål, men resten av hemsidan skall översättas så fort jag bara får tid över. 

Hoppas ni vill följa med och ta del av vår vardag.

// Janina